Kukeluusjes Verwendag…

Op 1 oktober 2011 waren 25 zieke kinderen met hun familie te gast op kasteel De Essenburgh te Hierden. Het kasteel was voor de gelegenheid volledig teruggebracht in middeleeuwse sferen door de Lions Club Nunspeet onder auspiciën van de stichting Kukeluusjes van Corné.

 

Maandenlang was er met man/vrouw en macht gewerkt aan de voorbereidingen voor deze dag. Het resultaat was dan ook overweldigend. Tussen half elf en elf uur werden de kinderen met hun gezinnen opgewacht aan het de begin van de met honderden kaarsjes verlichte, statige oprijlaan van het kasteel door een stoet van echte ridders. Achter de ridders met hun middeleeuwse muziek aan werden ze het kasteel binnen geleid, waar ze welkom werden geheten onder het genot van drinken en taart.

De kinderen werden hierna gehuld in leuke ridder- en prinsessenkleding, waarna het feest kon beginnen. Buiten werden de kinderen meegenomen in het verhaal van prinses Amalia die door de zwarte ridder opgesloten was in de toren van het kasteel. De enige manier om haar te bevrijden was als de kinderen alle opdrachten voor die dag zouden vervullen. En genoeg te doen was er. Bij de vele riddertenten werden allerlei workshops gegeven zoals kralen rijgen, boogschieten, ijzer smeden, paard rijden, taarten maken, zwaard vechten en ga zo maar door. Verder was er rondom het kasteel veel spektakel als een nar, een goochelaar, muziek, riddergevechten, schminken, een poppentheater, teveel om op te noemen.

 

Tussendoor werden de gezinnen goed verzorgd met een lekkere lunch, een ijsje en een heerlijk diner. Toen alle opdrachten gedaan waren, kon prinses Amalia aan het einde van de dag bevrijd worden uit de toren van het kasteel en werden de kinderen officieel tot ridder geslagen en gekroond tot prinses. Wat een fantastische dag. Het prachtige weer, de tomeloze inzet van de organisatoren en de vele vrijwilligers, maar boven alles die blije gezichten van al die zieke kinderen en hun gezinnen maakten deze dag tot een dag om nooit, maar dan ook nooit te vergeten!

Stichting Kukeluusjes van Corné • Copyright 2018. All Rights Reserved •  NIOR ontwerp en realisatie