De Stichting

Na het overlijden van Corné, op 23 december 2007, kwam het besef bij de ouders van Corné pas boven van wat zij de afgelopen vijf jaar hadden meegemaakt. De maandenlange verblijven in het kinderziekenhuis, waar naast Corné nog zoveel andere zieke kinderen zo hard moesten vechten tegen hun ziekte. Als ouders snijdt dit dwars door je ziel. Kinderen horen daar niet te liggen, horen dit niet mee te maken. Alle kinderen horen eigenlijk toch gewoon vrolijk en blij te zijn.

 

Toen de zorg voor Corné wegviel, kwam bij zijn ouders het idee om met de ‘extra tijd’ die zij nu ineens hadden een stichting te beginnen. Een stichting die zich inzet om zoveel mogelijk kinderen die het (door ziekte) moeilijk hebben, al is het maar voor even, vrolijk en blij te laten zijn.

 

Het bestuur van de stichting is naast de ouders van Corné inmiddels uitgegroeid tot zeven zeer fanatieke en enthousiaste personen, die zich met hart en ziel inzetten voor dit doel.

Blije momenten

De prikdoos

De Decemberactie

Landelijk

Blije momenten

 

Via onze website of via maatschappelijk werk van de academische (kinder)ziekenhuizen krijgen wij regelmatig aanvragen binnen voor ernstig zieke kinderen, die een ‘blij moment’ goed kunnen gebruiken.

 

Wij maken die kinderen dan blij met een prachtig afgestemd cadeau. Bij het aanbieden van het ‘grote’ cadeau worden uiteraard ook de broertjes en zusjes niet vergeten. Ook zij ontvangen van ons iets leuks. Met de ouders of verzorgers van het kind wordt uiteraard eerst overlegd waarmee wij het kind en de broertjes en zusjes blij zouden kunnen maken.

 

Landelijk

De prikdoos

 

Ook heeft de stichting inmiddels door het hele land prikdozen staan op de kinderafdeling in diverse ziekenhuizen. Een prikdoos is een prachtig, kukeluusjesrode, houten kist met allerlei vakjes. De prikdozen zijn rijkelijk gevuld met mooie, kleine cadeautjes. Als kinderen een prikje krijgen of een nare behandeling moeten ondergaan, wat toch vaak tot veel verdriet leidt, mogen ze daar, om de pijn te verzachten, wat moois uit de prikdoos kiezen. De prikdozen worden kosteloos door de stichting geschonken en ook aangevuld met cadeaus wanner dit weer nodig is.

 

 

Regionaal

De Decemberactie

 

Als stichting willen wij ook een ondersteuning zijn voor de kinderen in onze eigen omgeving, die niet leven in ‘vrolijke en blije’ omstandigheden. Familie, vrienden of bekenden van een ziek kindje kunnen aanvragen indienen bij de stichting, zodat zij een blij moment kunnen verwachten.

 

In de decembermaand maken wij in Nunspeet kinderen in moeilijke omstandigheden blij met een cadeaubon voor hen en voor hun broertjes en/of zusjes, aangevuld met een mooi kerstpakket voor de ouders. Een hart onder de riem in deze toch al donkere maand.

Het bestuur

Het bestuur van de stichting bestaat uit acht gedreven mensen die zich continu inzetten voor het goede doel.

Lees verder

Vrijwilligers

De stichting krijgt ook nog hulp van een groep vrijwilligers die zich continu inzetten voor het goede doel.

Stichting Kukeluusjes van Corné • Copyright 2018. All Rights Reserved •  NIOR ontwerp en realisatie